Hulp en begeleiding bij autisme

Laat je kind de beste versie van zichzelf worden

Ik help je graag beter om te gaan met autisme (ASS) binnen jouw gezin. De opvoeding van een kind met autisme zet je gezinsleven op zijn kop. Je vraagt je vaak vertwijfeld af: ‘Doe ik het wel goed?’ Je wil tenslotte dat je zoon of dochter zich, binnen zijn/haar grenzen, ontwikkelt tot de beste versie van zichzelf. Zonder jezelf voorbij te lopen. Zonder andere kinderen tekort te doen. En zonder onrust in het gezin te veroorzaken.

HULP EN BEGELEIDING BIJ AUTISME

Voor wie is mijn begeleiding bedoeld?

Ik help en begeleid kinderen en jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), die vastlopen op school door o.a. concentratieproblemen, leermoeilijkheden, gedragsproblemen en/of overprikkeling. Ook ondersteun ik ouders en gezinnen bij het begeleiden van hun kind, broer of zus, zodat zij beter begrijpen wat zij/hij nodig heeft en hem/haar veiligheid kunnen bieden.

https://reverso-begeleiding.nl/wp-content/uploads/2023/01/cropped-Reverso_beeldmerk_RGB.png

"Binnen ons hoog complexe zorggezin verzorgt Jacqueline de individuele begeleiding. Het is als ouders zoveel waard wanneer je kunt vertrouwen op iemand die ook in het gezin past. Je verliest als ouder een groot stuk privacy wanneer er continu nabijheid geboden moet worden aan je kind. Wij zien onze zoon groeien, zelfstandiger en verbaal sterker worden. Daarnaast ervaren wij als ouders ook de nodige ondersteuning, waardoor wij als ouders niet meer constant in de zorgmodus hoeven te staan. Wij zouden Jacqueline zeker aanbevelen als individueel begeleider."

Hulp nodig bij leren omgaan met autisme?

Bel 06 - 25 05 28 69 of stuur een e-mail naar info@reverso-begeleiding.nl.

SPELENDERWIJS ONTWIKKELEN

Zo help ik jouw kind met autisme (ASS)

Kinderen met autisme ontwikkelen zich prima op hun eigen niveau, mits zij op de juiste manier gemotiveerd worden. Ik stimuleer je kind zich te ontwikkelen, door aan te sluiten bij zijn/haar interesses, hem/haar spelenderwijs vaardigheden aan te leren, te variëren met trainingen, en positieve beloningsvormen in te zetten.

Zo wordt leren leuk en:

ontwikkelen ze een juist en positief zelfbeeld;

versterken ze hun taalgebruik en communicatie;

leren ze emoties te herkennen en ermee omgaan;

ontwikkelen en trainen ze sociale vaardigheden;

krijgen ze handvatten voor alledaagse situaties;

leren ze overprikkeling te voorkomen/hanteren;

leren ze beter om te gaan met angst (faalangst);

worden ze weerbaarder en meer zelfredzaam.

Reverso_Jacqueline_Looijmans

VAN OBSERVATIE TOT MEER ZELFSTANDIGHEID

In 3 stappen naar een gelukkiger kind

Stap 1

Intakegesprek en observatie
Ik ben benieuwd naar het verhaal van jullie gezin. Ook hoor ik graag wat jij en je zoon of dochter graag zouden willen. Daarbij observeer ik hem of haar. Ons gesprek en de observatie maken duidelijk welke vaardigheden je kind mist en nodig heeft.

Stap 2

Advies persoonlijke hulp en begeleiding
Ik vertaal mijn bevindingen in een advies, begeleidingsprogramma en offerte. Je leest wat mijn begeleiding voor jou, je kind en je gezin betekent en wat het oplevert. Mijn advies is o.a. gebaseerd op dat wat jouw kind nodig heeft, leeftijd, intelligentieniveau en eventuele bijkomende problemen.

Stap 3

Meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid
Mijn trainingen stimuleren je zoon of dochter maximaal gebruik te maken van zijn/haar vaardigheden, kwaliteiten en talenten. Zo ervaart je kind vaker succes. Het resultaat: betere vaardigheden en meer zelfvertrouwen. Je kind wordt zelfredzamer en zelfstandiger; je gezin kent meer rust en harmonie.

Kennismaken met koffie en lekkers?

Ik hoor graag wat je meemaakt, nodig hebt en wil bereiken. Heb je interesse in een persoonlijke ontmoeting? Je bent welkom in mijn praktijkruimte in Bovendonk, in het omliggende bos bij dit voormalige seminarie, of bij de paarden.

Reverso_beeldmerk_wit

Wat kost hulp en begeleiding bij autisme?

Op basis van je verhaal, behoefte en doel schat ik van tevoren het aantal begeleidingsuren in. Zo weet je ook waar je financieel aan toe bent. In sommige situaties is een vergoeding vanuit de WMO mogelijk. Dit verschilt per gemeente.