Hulp bij en na kanker

Hoe verder na de diagnose of behandeling?

De dag dat je de diagnose ‘kanker’ krijgt. De dag waarop je behandeling erop zit en de eerste controle pas over 3 maanden is. Wat nu? Hoe verder? Je wereld staat stil, je leven is verstoord, je lijf voelt anders. Hoewel iedereen je steunt, lukt het niet de draad op te pakken. Je hebt behoefte aan extra hulp bij of na kanker buiten je eigen kring. Een begeleider die je prikkelt tot omdenken, zodat je je ervaringen verwerkt, de realiteit onder ogen ziet en de regie over je leven terugpakt.

HULP BIJ EN NA KANKER

Voor wie is mijn begeleiding bedoeld?

Ik help mensen zoals jij. Mensen die kanker of een andere ernstige of langdurige ziekte hebben (gehad). Daarbij maken leeftijd, prognose, ziektestadium en herstelfase niet uit. Ook help ik mensen die kanker van dichtbij meemaken of meegemaakt hebben, zoals partners, kinderen, familie, vrienden en collega’s. Ook zij worstelen vaak met gevoelens rondom de ziekte van dierbaren.

https://reverso-begeleiding.nl/wp-content/uploads/2023/01/cropped-Reverso_beeldmerk_RGB.png

"De hele ervaring van de paardencoachsessie heb ik even laten bezinken alvorens dit op te schrijven. De waarheid is, dat het moeilijk in woorden te vatten is wat er tijdens de sessie gebeurde. Aan het begin voelde ik me erg in mijn kracht staan, trots op mezelf. Dit werd prachtig gespiegeld in een trots en krachtig paard dat aan mijn zij stond. Ik werd letterlijk geblokkeerd wanneer ik het niet wist, of we niet de goede kant op gingen. En zo kwamen we ongemerkt tot de diepere laag. In de sessie werd duidelijk dat om verder vooruit te kunnen er eerst iets opgelost moet worden uit het verleden. Het trotse, krachtige begin, het bewustzijnsproces dat er al is, en de obstakels die nog genomen moeten worden. Alles kwam zo mooi en helder naar boven dat ik er emotioneel van werd, maar net zo krachtig de sessie weer verliet. Met de belofte op een mooie en waardevolle vervolging in het nieuwe jaar. Jacqueline en Mats ontzettend bedankt hiervoor!"

Hulp nodig bij leren omgaan met kanker?

Bel 06 - 25 05 28 69 of stuur een e-mail naar info@reverso-begeleiding.nl.

VORMEN VAN HULP BIJ EN NA KANKER

Hoe begeleid ik jou en jouw naasten?

Met een combinatie van 2 of meer vormen van ondersteuning bij of na kanker beweeg ik je om stappen te zetten. Eerst richting de verwerking van je ziekteproces en de gevolgen daarvan. Daarna richting de acceptatie van jouw nieuwe werkelijkheid.

Reverso_wandelcoaching

Lifecoaching
In mijn praktijk in het Hoevense Bovendonk of in de omringende bossen laat ik je praten, luister ik naar je, geef ik je nieuwe inzichten en zet ik je aan het omdenken. Stap voor stap verwerk je wat jou overkomen is en accepteer je de situatie zoals die nu is.

Praktische begeleiding
Je krijgt concrete handvaten, die je - tussen de sessies door - in de praktijk brengt. Deze hebben bijvoorbeeld betrekking op de communicatie binnen je gezin, omgaan met reacties van buitenaf of moeilijkheden met werk of financiën. We stellen doelen, maken afspraken en evalueren die elke sessie.

Paardencoaching
Op een locatie in Wernhout of Oudenbosch verzorg ik begeleiding met paarden. Terwijl je naast het paard staat of loopt, spiegelt het paard je emoties, voelt het je energie feilloos aan en scant het je lichaamshouding. Het reflecterend vermogen van paarden maakt je bewust van jouw gedrag.

Begeleiding met NLP
Via NLP geef ik je inzicht in je gedrag. Waarom handel jij, zoals je handelt? Je leert hoe je onbewuste breinprocessen beïnvloedt en huidig ongewenst gedrag omzet in wenselijk gedrag. Hierdoor voel je je beter en creëer je het leven, zoals je dat voor ogen hebt.

Reverso_paardencoaching

OMGAAN MET KANKER, MAAR HOE DAN?

In 4 stappen naar regie over je leven

Stap 1

Persoonlijke kennismaking en hulpvraag
Bij een kop koffie of thee met wat lekkers maken we persoonlijk kennis. Wie ben jij? Wie ben ik? Jij vertelt wat je meegemaakt hebt, waar je tegenaan loopt en welk doel je hebt. Ik leg uit hoe ik werk en wat je kan verwachten. Spreekt dit je aan, voelt het goed en zitten we op één lijn? Naar stap 2.

Stap 2

Voorstel persoonlijke begeleiding
Ik beoordeel welke vorm van begeleiding bij je past en waar je het meeste baat bij hebt. Ik schat in hoeveel (twee)wekelijkse sessies van 1 uur of dagdeel je nodig hebt en wat een realistisch tijdspad is. Je weet precies waar je aan toe bent. Ook financieel. Kan je je daarin vinden? Door naar stap 3!

Stap 3

Begeleiding en praktische handvaten
Je kan rekenen op een luisterend oor, nieuwe inzichten, motiverende opmerkingen en praktische handvaten. Door opleiding, werk- en persoonlijke ervaringen ben ik vertrouwd met thema’s rondom kanker, zoals angst, vermoeidheid, werk, relaties, geluk, zingeving en jezelf weer terugvinden.

Stap 4

De regie over en het plezier in je leven terug
Samen bereiken we een ommekeer in je denken en doen. Je erkent wat er gebeurd is en accepteert dat je lijf en leven veranderd zijn. Je laat de oude werkelijkheid gaan en grijpt  de nieuwe beet. Na mijn begeleiding heb je de handvatten waarmee je de regie over je leven herpakt en weer zicht hebt op jouw geluk en levensvreugde.

Kennismaken met koffie en lekkers?

Ik hoor graag wat je meemaakt, nodig hebt en wil bereiken. Heb je interesse in een persoonlijke ontmoeting? Je bent welkom in mijn praktijkruimte in Bovendonk, in het omliggende bos bij dit voormalige seminarie, of bij de paarden.

Reverso_beeldmerk_wit

Wat kost hulp bij of na kanker jou?

Op basis van je verhaal, behoefte en  doel schat ik van tevoren het aantal begeleidingsuren in. Zo weet je ook waar je financieel aan toe bent. Je zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet; je werkgever mogelijk wel.